Ajax kans tegen Aston Villa? "Hopen op een goede dag van Brobbey"

Karim El Ahmadi denkt dat het bij Ajax tegen Aston Villa allemaal van Brian Brobbey moet komen. De ploeg van John van 't Schip heeft volgens de analist, mede door de blessures van Steven Berghuis en Steven Bergwijn, te weinig offensieve kwaliteiten om de Engelsen pijn te doen.

In Amsterdam eindigde het in 0-0 en waren de complimenten van Aston Villa voor Ajax groot. Die benadering verbaasde Kees Luijckx. "Ik ben benieuwd hoe groot het ontzag echt is voor Ajax. Als je die wedstrijd in Amsterdam zag, hebben ze volgens mij niet door in welke staat Ajax zich bevindt", merkt hij op bij Voetbalpraat.

El Ahmadi denkt dat er best momenten van ruimte achter de defensie van Villa komen te liggen. "Er liggen wel mogelijkheden voor Brobbey, maar je mist verder wel stootkracht voorin om het verschil te maken", aldus de voormalig middenvelder. "Wat er verder staat is te weinig. Je moet hopen op een goede dag van Brobbey."

Ook Kees Kwakman verwacht geen herhaling van de heenwedstrijd in Amsterdam. "Ajax kwam verdedigend goed voor de dag, maar je mag er vanuit gaan dat Villa niet nog een keer zo zal spelen. Die staan toch niet voor niets zo hoog in de Premier League", stelt hij. "Ajax kan de borst nat maken."
Lees meer:
0 reacties