Ajax-klaagzang weersproken: "Niet eerlijk dat hij trap na geeft"

Georges Mikautadze
Georges Mikautadze Foto: © BSR Agency

Georges Mikautadze sprak zich de afgelopen periode meerdere keren kritisch uit over Ajax. De club zou hem niet geholpen hebben in zijn eerste maanden in Amsterdam, maar dat blijkt niet waar. Dat blijkt uit een verhaal van Voetbal International.

"Ik heb meer dan twee maanden in een hotel doorgebracht. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek", zo zei de Georgiër eerder tegenover Franse media. "Maar de club hielp me niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond."

"Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig. Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren. Ik was teleurgesteld. Nu ben ik verhuurd, maar ze laten niets van zich horen. Ze zijn me vergeten bij Ajax", was de aanvaller kritisch.

Eurotalents Sportmanagement bood Mikautadze in zijn periode bij Ajax hulp aan. Daar ging hij echter niet op in. "Jammer genoeg is er niet veel waar van zijn verhaal", reageert Edwin Presser namens ESM, dat Georgische voetballers begeleid. "Toen Mikautadze naar Ajax ging, hebben wij contact gehad met diverse personen binnen Ajax om Mikautadze samen met de club te begeleiden. De heer Mikautadze spreekt geen Engels, maar alleen Frans en Georgisch."

Presser vervolgt: "John van Loen, wel bekend bij iedereen in Nederland, is onze medewerker en was bereid om Mikautadze te begeleiden, samen met mijn stiefdochter die vloeiend Georgisch spreekt. John weet precies wat er gevraagd wordt van een spits bij Ajax, maar Mikautadze had hier geen zin in en wilde alles zelf en alleen doen. Het is niet eerlijk dat hij nu Ajax een trap na geeft van zijn eigen onwil om te slagen bij Ajax."

Volgens Van Loen kon je op de training zien dat Mikautadze 'leeg' was. "Na de training vroeg ik of we iets voor hem konden betekenen. We wilden iets met hem eten in een Georgisch restaurant in Hilversum. Daar stond hij voor open, maar uiteindelijk hebben we niets van hem gehoord. We hebben alles aangeboden om hem te helpen. Als hij dan in de krant zegt dat hij niet geholpen is, ligt het misschien ook een beetje aan hemzelf."

Lees meer:
0 reacties