'Ajax kreeg vanuit Duitsland al waarschuwing over Mislintat'

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

Het NRC heeft een uitgebreide analyse gepubliceerd rondom het ontslag van Sven Mislintat bij Ajax. De Amsterdamse club lijkt al eerder gewaarschuwd te zijn voor het gedrag van de voormalig directeur voetbalzaken.

Ajax heeft zijn vraagtekens gezet bij meerdere deals van Mislintat. Eerder werd al bekend dat de transfer van Borna Sosa onder een vergrootglas ligt, maar ook bij de komst van Josip Sutalo gebeurden er opvallende dingen. Zo werd de verdediger tot vlak voor de transfer bijgestaan door Marin Bule.

"Niemand bij Ajax kent Marin Bule, laat staan dat ze weten dat hij is gepasseerd. Die onwetendheid is mogelijk door het individualistische, bijna ongrijpbare opereren van directeur voetbalzaken Mislintat", schrijft het NRC.

VfB Stuttgart, de club waar Mislintat eerder werkzaam was, waarschuwde Ajax al eerder voor de werkzijde van de Duitser. "Mensen die hem kennen uit eerdere functies waarschuwen dat hij moeilijk kan zijn om mee samen te werken. Zo zegt een hooggeplaatste (oud-)medewerker van Mislintats vorige club VfB Stuttgart, die door Ajax is gebeld voor een referentie, dat zijn imago niet strookt met de werkelijkheid. En dat je hem niet te veel ruimte moet geven."

De transferzaken van Mislintat liggen inmiddels onder een vergrootglas. Het onderzoek was echter niet de reden voor het ontslag. "Hij is uiteindelijk ontslagen vanwege zijn (werk)houding, die de club verdeelde, en de sportieve malaise. Signalen over Mislintats werkhouding drongen pas laat door bij de clubleiding."

Lees meer:
0 reacties