Ajax krijgt advies: "Er moet een bezem door de hele selectie"

Rene Wagelaar is totaal niet te spreken over de organisatie bij Ajax dit seizoen. De analist gaat ervan uit dat het nog wel even duurt voor de Amsterdammers het weer op de rit hebben. 

"We hebben er het hele jaar al over gehad: wanbeleid", trapt Wagelaar af bij VoetbalTijd. "Ze hebben er één grote puinhoop van gemaakt. Het is belachelijk wat daar gebeurd is, en nog gebeurt. Henderson is een miskoop, Van 't Schip is een aardige jonge, maar als trainer té licht, Alex Kroes wordt ineens technisch directeur, ze halen Rijkhoff op, die moet het ineens zijn... Het is allemaal nét niet. Er moet gewoon een bezem door de hele selectie." 

Ben Rienstra denkt dat Ajax vanaf de top moet beginnen en zo naar beneden moet werken in de organisatie. "Ik denk dat het in de hele club zit, niet alleen de selectie. Ga eerst eens mensen neerzetten die goed beleid voeren", aldus de voormalig profvoetballer. "Uiteindelijk zullen ze terug moeten naar de eigen jeugd, waar ze echt groot mee zijn geworden."

Wagelaar is het met Rienstra eens, maar vindt niet dat Ajax alleen op de jeugd moet focussen de komende jaren. Een aantal gerichte aankopen kunnen de selectie, zoals in het verleden, ook enorm versterken. "Met Overmars en Ten Hag hebben ze wel allemaal toppers gehaald, dat waren echt winnaars", stelt hij, doelend op onder andere Daley Blind, Dusan Tadic en Nico Tagliafico. "Nu is het schandalig wat er gebeurd is."

Lees meer:
0 reacties