Ajax krijgt advies: "Hij is op dit moment geen verkeerde aankoop"

Philippe Sandler
Philippe Sandler Foto: © Pro Shots

Mike Verweij denkt dat Philippe Sandler van NEC een goede aankoop zou zijn voor Ajax. Valentijn Driessen heeft daar echter zijn twijfels bij.

In de Kick Off-podcast van De Telegraaf stelt Verweij dat ook anderen zijn kwaliteiten zien. "Hij wordt door heel veel scouts en heel veel clubs als een heel groot talent gezien. Hij was alleen altijd heel blessuregevoelig. Wat hij nu bij NEC laat zien, is dat hij een hele periode fit is gebleven. Dat was bij Feyenoord ook het probleem. Hij kwam daar binnen, raakte geblesseerd en heeft het daar nooit waargemaakt. Ik ben wel heel benieuwd hoe hij zich staande houdt bij een topclub."

Driessen is het echter niet eens met zijn collega en twijfelt of Sandler de intensiteit van de top in de Eredivisie aankan. "Hij heeft het eigenlijk nergens waargemaakt. Dat heeft inderdaad te maken met die blessuregevoeligheid, maar ook met de intensiteit op het topniveau. Bij NEC speel je niet in de intensiteit zoals bij Feyenoord, daarom heeft Slot hem natuurlijk laten gaan."

Volgens Driessen had de Feyenoord-trainer het ook anders kunnen doen. "Dat heeft inderdaad te maken met die blessuregevoeligheid, maar ook met de intensiteit op het topniveau. Bij NEC speel je niet in de intensiteit zoals bij Feyenoord, daarom heeft Slot hem natuurlijk laten gaan."

Volgens Verweij kan de huidige financiële situatie van Ajax uitkomst bieden voor Sandler. "Ze zullen van spelers die niet functioneren, bijvoorbeeld Sutalo, af moeten. Als ze daar nog tien, vijftien miljoen voor kunnen krijgen en hem voor vier, vijf miljoen, misschien wel drie miljoen, bij NEC kunnen ophalen, dan is het een verbetering voor Ajax. Misschien niet het niveau waar Ajax naartoe wil, maar ik denk dat het op dit moment geen verkeerde aankoop voor Ajax is", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties