Ajax krijgt bij kampioenschap geen huldiging in stad Amsterdam

Johan Cruijff ArenA
Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Ajax speelt woensdagavond de kampioenswedstrijd, maar hoeft niet te rekenen op een huldiging in de stad. De gemeente Amsterdam heeft zo besloten vanwege een gebrek aan beveiliging.

Mochten de Amsterdammers het kampioenschap woensdag behalen, worden spelers en staf na de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen in de Johan Cruijff ArenA gehuldigd, zo maakt de Gemeente Amsterdam bekend. Een grote huldiging op bijvoorbeeld het Museumplein kan geen doorgang vinden vanwege het grote tekort aan beveiligers.

De Amsterdamse driehoek hadden het feest liever op het Museumplein willen vieren, maar dit is simpelweg niet te realiseren. Voor elke 250 aanwezigen moet een professionele beveiliger zijn. De ervaring leert dat een Ajax-huldiging in de openbare ruimte zo'n 80.000 tot 100.00 bezoekers trekt, wat neerkomt op minimaal 320 beveiligers.

De gemeente heeft navraag gedaan naar de benodigde beveiligers, maar het probleem van het tekort werd al snel duidelijk. Twaalf verschillende bedrijven werden benaderd, maar het aantal beveiligers bleef uit. Hierdoor wordt dus gekozen voor een eerbetoon aan het team in de ArenA. Dit bekent helaas wel dat alleen de supporters met een wedstrijdkaartje hierbij aanwezig kunnen zijn.

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties