Ajax krijgt Gaaei-advies: "Goed om dat juist nu weer te doen"

Anton Gaaei
Anton Gaaei Foto: © Pro Shots

Sportpsychologe Laura Sanna vindt dat Ajax Anton Gaaei de komende tijd goed moet begeleiden. De Deense rechtsback heeft na zijn wissel tegen AZ opnieuw een harde knauw gekregen in zijn zelfvertrouwen.

Sanna begrijpt de beslissing van John van 't Schip wel. "Persoonlijk vind ik er wat van, maar in topsport gaat teambelang boven individueel belang", weet ze in het Algemeen Dagblad. "Dat is hier ook het geval. Ajax staat er al niet al te best voor. Dan is elke minuut belangrijk en is het ook niet handig nog even te wachten. Dus ik sta hierin achter de trainer, want tien minuten wachten kan heel veel zijn in topsport."

Volgens Sanna is de oefenmeester op dat moment niet bezig met de gevolgen van de wissel van Gaaei. "Als topsporter weet je dat je tegen zulke dingen aan kan lopen. Dit is wat hij wil, naar de top. Die weg is vaak hard en eenzaam. Dan moet je hier ook mee dealen", aldus de psychologe, die Gaaei aanraadt om de media eventjes te vermijden. "Het is namelijk wel een aanslag voor een speler. Zeker met het online pesten erbij. Ajax besteedde er pas heel goed aandacht aan. Misschien goed om dat juist nu weer te doen.”

Lees meer:
0 reacties