Ajax krijgt genadeklap uit Italië en weet waar het aan toe is

Ajax juicht na de 1-0 van Kenneth Taylor
Ajax juicht na de 1-0 van Kenneth Taylor Foto: © BSR Agency

Ajax weet waar het aan toe is. De Amsterdammers moeten aantreden in de tweede voorronde van de Europa League. Ajax kon zich via een ontsnappingsroute nog kwalificeren voor de groepsfase van het toernooi, maar die hoop vervloog zondag.

Op basis van clubcoëfficiënt was Ajax in een specifiek scenario alsnog direct van de partij in de groepsfase van de Europa League. Daarvoor moest de Conference League-winnaar zich ook via eigen lang plaatsen voor de Europa of Champions League. Dat gold ook voor FC Porto.

Dat laatste is inmiddels gebeurd, maar Ajax grijpt toch mis. Naast Olympiakos gaat ook Fiorentina, de andere finalist van de Conference League, zich niet via de eigen competitie kwalificeren voor de Europa of Champions League. SS Lazio speelde zondag namelijk met 1-1 gelijk tegen Sassuolo, waardoor Lazio verzekerd is van de zevende plek, die recht geeft op kwalificatie voor de Europa League.

Fiorentina eindigt daardoor als achtste en gaat daarmee sowieso naar de voorronde van de Conference League. Dat is voor Ajax niet genoeg voor een Europa League-startbewijs. De club begint het seizoen daardoor op 25 juli. Dan staat de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League namelijk op het programma. Op 19 juni vindt de loting plaats.

Lees meer:
0 reacties