Ajax krijgt sneer: "Als ze zo voetballen kunnen ze degraderen"

Frits Barend denkt dat het nog wel even gaat duren voordat het weer beter gaat met Ajax. Dat vertelde de presentator in gesprek met Omroep PowNed.

De journalist geeft aan dat de malaise bij de Amsterdammers eigenlijk al een jaar geleden is begonnen. “Er werden spelers gekocht waarvan wij Buitenveldert zouden zeggen: ‘Als je de volgende keer niet komt, is het ook niet zo erg.’ Ajax werd helemaal zoek gespeeld. Ze konden geen bal naar elkaar spelen. Het was echt dramatisch. Dan ben je als trainer volslagen machteloos.”

Ook geeft Barend aan dat je spelers met veel kwaliteit nodig hebt. “Met Messi, Ronaldo of Cruijff had ik ook de Europacup gewonnen. Je moet goede spelers hebben, dan kun je als trainer wat toevoegen, maar voor John van 't Schip is dit een onbegonnen zaak. Er lopen spelers rond die echt totaal niet weten wat ze moeten doen en de verkeerde kant oplopen. Het is voor die spelers ook dood- en doodzielig.”

De presentator vertelt ook dat alleen een goede inzet niet genoeg is. “Als je niet kunt voetballen, kan je nog zo’n goede wil hebben, maar dan lukt het dan toch niet.” Barend denkt dan ook dat Ajax voor een gigantisch dilemma staat. “Je moet een nieuwe trainer hebben. Er moet een nieuwe technisch directeur komen, dus degene die het gaan bepalen zijn er niet. Dat is een vacuüm, dat wil je niet weten.

Voor Frits is het in ieder geval duidelijk dat er nieuwe spelers moeten komen. “Ze zeggen dan: ‘we hebben ontzettend veel talent.’ Maar met alleen talent kom je er niet. Je hebt ervaren spelers nodig.” Ook denkt Frits niet dat het vanaf nu alleen maar beter kan gaan. “Je bent nog lang niet op het moment dat het beter gaat. Dit seizoen wordt echt een drama en dan moet je maar hopen dat er spelers komen die Ajax echt beter maken.” Het niveau wat Ajax tegen Feyenoord haalde is de presentator niet over te spreken. “Als ze zo voetballen kunnen ze degraderen. Almere City deed het beter”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand