Ajax-leden eisen excuses Van Praag: "Is dit hoe we met elkaar omgaan?"

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © BSR Agency

Leden van Ajax willen dat Michael van Praag zijn excuses aan de geschorste Alex Kroes aanbiedt. De leden vinden dat Van Praag karaktermoord met voorbedachten rade heeft gepleegd, meldt Het Parool.

Kroes werd onlangs door Ajax geschorst. Hij had namelijk aandelen gekocht in Ajax toen hij een mondeling akkoord had bereikt om algemeen directeur te worden bij de club. Het was toen nog niet bekend dat hij die functie zou vervullen. Als je dan aandelen koopt, is het handel met voorkennis en dat is verboden. De voorzitter van de bestuursraad, Ernst Boekhorst, heeft bevestigd dat ze dinsdagochtend een brief hebben ontvangen van 131 Ajax-leden.

De leden penningen in de brief dat Alex niet alleen lid is van de vereniging, maar vooral een vriend en speler van de amateurtak van Ajax. "Wij kennen Alex allemaal geruime tijd - sommigen van ons kennen hem al meer dan veertig jaar - en in onze ogen staat de integriteit van Alex buiten kijf. Daarnaast kennen wij hem als een hardwerkende professional die gerespecteerd wordt om zijn kennis en kunde."

Van Praag komt dan ook niet goed weg in deze brief. "Hoe kan het dan zijn dat onze erevoorzitter toch heeft gemeend Alex met de grond gelijk te maken en allerlei feitelijke onjuistheden te gebruiken om dit te doen? Wat heeft onze erevoorzitter gedreven om een ander lid van onze vereniging onheus te bejegenen? Is dit de manier hoe leden die verenigd zijn in onze club met elkaar omgaan?", aldus de Ajax-leden

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand