Ajax legt verdediger vast tot medio 2027: "Zijn tijd gaat komen"

Alex Kroes tijdens het duel tussen Ajax en Sparta
Alex Kroes tijdens het duel tussen Ajax en Sparta Foto: © NESimages

Ajax heeft de 16-jarige verdediger Aaron Bouwman vastgelegd. Dat laat de club weten op hun website.

Het talent van de Amsterdammers heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die ingaat op 1 juli 2024 en loopt tot medio 2027. Dit is voor de verdediger zijn eerste profcontract bij de Amsterdammers. In 2018 stapte de jongeling over van de jeugd van Koninklijke HFC naar de jeugd van Ajax. Afgelopen seizoen was de verdediger een van de sterkhouders bij Ajax Onder 17. Ook is hij jeugdinternational en zal hij de overstap maken naar de Onder 19 van Ajax.

Het talent werd voor zijn goede prestaties beloond met een invalbeurt bij Jong Ajax. De verdediger mocht in de thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen Roda JC invallen in de 83e minuut. Hij verving destijds Olaf Gorter. Na zijn debuut was hij ook enthousiast. “Bij de O18 zat ik twee keer op de bank zonder te spelen, nu sluit ik vrijdagavond aan bij Jong en maak ik mijn debuut. Dat is fantastisch, kan niet beter eigenlijk.” Toch bleef hij rustig. “Toen ik op het veld stapte, was er geen spanning meer. Ik was trots op mezelf dat ik hier stond en dat ik mijn debuut mocht maken.”

De trainer van Jong Ajax, Dave Vos, ziet in ieder geval perspectief in Bouwman. “Ik vind dat hij de minuten die hij heeft gekregen, hartstikke goed heeft ingevuld. Het was niet heel makkelijk in de eindfase. Het was leuk en het past bij ons. Voor hem was het een mooi moment om eraan te ruiken. Zijn tijd gaat waarschijnlijk wel komen”, aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties