'Ajax lijkt komst van Almada uit het hoofd te kunnen zetten'

Thiago Almada
Thiago Almada Foto: © Pro Shots

De komst van Thiago Almada naar Ajax lijk een moeilijk verhaal te worden. De Telegraaf meldt dat Ajax vooralsnog niet aan de prijs van de Argentijn kan voldoen.

En daarmee moet Ajax zo vlak voor de transferdeadline doorschakelen. Het heeft daarbij de pijlen gericht op FC Metz-aanvaller Georges Mikautadze. De Georgiër zou voor een bedrag van rond de vijftien miljoen euro op te halen zijn, terwijl bij Almada bedragen van boven de twintig, soms zelfs 25 miljoen euro genoemd worden.

Een dergelijk bedrag uitgeven vergt toestemming van de raad van commissarissen én van financieel directeur Suzan Lenderink. Die toestemming is er niet, waardoor Ajax en Sven Mislintat voorzichtig doorschakelen. "Hoewel Mikautadze meer een spits is dan een aanvallende middenvelder en de scouting en staf van Ajax een duidelijke voorkeur hebben voor Almada, wil Mislinat geen risico lopen en pakt hij door bij de Georgiër", schrijft Mike Verweij.

"Mislintat kreeg afgelopen week te horen dat de aanvaller ruim 15 miljoen euro vast en inclusief bonussen meer dan 20 miljoen euro moet kosten", vervolgt de journalist. "De kans is aanwezig dat hij na zijn hoofdrol van zondagochtend nóg iets meer moet neertellen. Het lijkt erop dat hij daar van zijn collega Susan Lenderink en de raad van commissarissen geen toestemming voor krijgt.

Lees meer:
0 reacties