"Ajax lijkt op voorhand al de ideale tandem voor handen te hebben"

Menno Geelen
Menno Geelen Foto: © Pro Shots

Clubwatcher Freek Jansen ziet in Jordi Cruijff en Menno Geelen een geschikte opvolging van Edwin van der Sar. De algemeen directeur kondigde dinsdag aan op te stappen bij Ajax.

De RvC neemt twee maanden de tijd om een geschikte opvolger te vinden, maar Jansen ziet in Geelen een potentiële algemeen directeur. "De 41-jarige commercieel directeur ontwikkelde zich in de afgelopen zeven jaar als veelzijdig en succesvol directielid, en ligt goed in de organisatie. Geelen stuwde Ajax niet alleen op commercieel vlak tot grote hoogte, maar vormde ook geregeld het klankbord voor zowel Marc Overmars als Edwin van der Sar als zij bepaalde belangrijke beslissingen moesten nemen", schrijft Jansen in Voetbal International.

Hij gaat verder: "Hij is loyaal, heeft veel dossierkennis, beschikt over alle kwaliteiten van een moderne manager en weet door zijn actieve houding in de overleggen met andere clubs exact wat er speelt in voetballand."

Geelen zal zich hard maken voor een voormalig voetballer met Ajax-dna in de directie, zo denkt Jansen. "De naam die logischerwijs direct omhoog komt is die van Jordi Cruijff. Hij nam afgelopen week afscheid als sportief directeur van Barcelona en heeft zijn handen vrij voor een nieuwe uitdaging. Cruijff en Ajax zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Door in verschillende landen bij verschillende clubs in een directiefunctie de nodige vlieguren te maken beschikt hij bovendien over een schat aan ervaring."

"Met Cruijff als boegbeeld en iemand met Ajax-dna te koppelen aan de ervaring en dossierkennis van Geelen in de bestaande organisatie lijken de Amsterdammers op voorhand al de ideale tandem voor handen te hebben om Ajax weer vooruit te brengen", denkt Jansen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand