'Ajax maakt tien miljoen vrij voor dubbelganger oud-rechtsbuiten'

Antony en Tadic juichen
Antony en Tadic juichen Foto: © Pro Shots

Ajax heeft ongeveer tien miljoen euro gereserveerd voor een speler in de stijl van Antony. Dit werd besproken in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. De Amsterdammers hopen een rechtsbuiten te contracteren die dezelfde speelstijl als de Braziliaan heeft, luidt het in de podcast.

Marcel van der Kraan, Jeroen Kapteijns en Hein Keijser bespreken de aankomende transferzomer van Ajax in de podcast. Ze melden dat Ajax eerst spelers zal moeten verkopen voordat het zelf actief kan worden op de transfermarkt. Vooral op de aankopen van Mislintat wordt verwacht dat er verlies zal worden geleden. Mike Verweij, die ook aanwezig is, sluit zich bij deze analyse aan. "Het zijn allemaal spelers met contracten van vijf jaar. En zij verdienen salarissen, die ze bij andere clubs niet meer zullen verdienen."

Verweij betwijfelt echter of de persoonlijkheid van een type Antony nou bij Ajax past. "Ik zou qua gedrag toch naar iemand anders kijken, maar je snapt wat ze bedoelen. Qua snelheid, qua actie en doelgerichtheid die hij bij Ajax had. Zo’n type willen ze. Daar hebben ze ongeveer tien miljoen euro voor op de plank liggen. Er kan dus wel één speler komen, maar ik heb nog geen namen gehoord."

In de zomer van 2022 bood Manchester United ongeveer 100 miljoen euro voor Antony. De Braziliaan speelde van 2020 tot 2022 in totaal 82 wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en 22 assists.

Lees meer:
0 reacties