Ajax-malaise geen leedvermaak: "Natuurlijk doet dat me iets"

Marcel Brands
Marcel Brands Foto: © BSR Agency

De crisis van Ajax is voor Marcel Brands ook niet iets om vrolijk van te worden. De algemeen directeur van PSV kent de druk van een topclub maar al te goed. Lachen om het lijden zit er niet bij.

"Natuurlijk doet dat me iets", zo vertelt Brands in een interview met Voetbal International. "Ik had een goede relatie met Edwin (Van der Sar, red.) en ik weet hoeveel druk er op hem komt als dit soort dingen gebeuren. Dan heb je als collega echt wel met hem te doen." 

"Ik ben niet iemand die lacht om Ajax, omdat daar allerlei dingen misgaan", vervolgt Brands. "Ik weet dat er veel kan gebeuren in een voetbalbedrijf. Ik ken daar niet alle ins en outs. Maar ik vraag me wel af: hoeveel mensen zijn daar in het belang van de club en hoeveel in het belang van zichzelf bezig? Als je voor een club werkt, moet je jezelf wegcijferen voor het clubbelang."

Brands steekt de lof voor het kampioenschap van PSV dan ook niet in eigen zak. "Ik ben nu geen kampioen, hè. De spelers, de trainers en de club worden kampioen. Ik ben trots op alle medewerkers. En ik ben er een onderdeeltje van geweest. Niet meer dan dat. We moeten het niet groter maken dan het is."

Lees meer:
0 reacties