"Ajax moet daar door de KNVB dan ook op aangesproken worden"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © BSR Agency

De KNVB vindt dat elke club een technisch directeur moet hebben en ziet deze functie als een belangrijke pion. Bij Ajax stond deze vacature de afgelopen twee jaar echter grotendeels open. 

De KNVB lanceerde dit seizoen een td-ontwikkelprogramma voor meer stabiliteit bij clubs. "Het gekke is dan wel dat de twee grootste clubs van het land deze functie niet zo serieus lijken te nemen", schrijft Tom Knipping in Voetbal International, doelend op Ajax en Feyenoord. "Ajax had de laatste 27 maanden slechts vier maanden een technisch directeur in dienst – de flop Sven Milslintat."

Inmiddels is Alex Kroes technisch directeur, maar alleen nadat hij geschorst werd als algemeen directeur. Een technisch directeur draagt positief bij aan de stabileiten van de clubs en is dus in het voordeel van de KNVB. "Aangezien clubs zelf niet goed genoeg in staat zijn om die te borgen, zou de KNVB er een licentie-eis van kunnen maken", aldus Knipping.

"Nu moet een club volgens de licentie-eisen een persvoorlichter en een mindervalidencoördinator hebben, maar een hoofdverantwoordelijke voor het technisch beleid wordt niet gevraagd", vervolgt de journalist. "Als de top van de bond deze functie echt zo belangrijk vindt, dan moet die ook durven om Ajax en Feyenoord erop aan te spreken."

Lees meer:
0 reacties