'Ajax moet geduld hebben': "Dan kan Ajax met de club om tafel"

Francesco Farioli
Francesco Farioli Foto: © Pro Shots

Ajax moet nog even wachten tot het Francesco Farioli definitief binnen heeft. De Amsterdammers zijn op hoofdlijnen al akkoord met de 35-jarige coach, maar is door zijn club, OGC Nice, om geduld gevraagd.

De Franse club speelt woensdagavond tegen Paris Saint-Germain. Als Farioli en co verliezen, dan is nummer 4 Stade Brest niet meer te achterhalen. "Dan de club met Ajax om tafel over de afkoopsom voor Farioli’s contract tot 2025 aan de Cote d’Azur", zo weet Mike Verweij te melden in De Telegraaf.

Maar als OGC Nice punten pakt tegen PSG, dan kan de ploeg op de laatste speeldag nog een plek stijgen op de ranglijst. "Omdat Farioli stijlvol wil afsluiten en zijn focus volledig op Nice houdt, zal Ajax in dat geval tot maandag in de wachtkamer moeten plaatsnemen. Formeel althans, want achter de schermen zijn de juristen van beide clubs al drukdoende om tot financiële afspraken te komen."

De juristen van Ajax zijn ondertussen ook al bezig om het papierwerk van het persoonlijk akkoord met Farioli in orde te maken. "Het is daardoor normaal gesproken niet de vraag of, maar wanneer hij de nieuwe Ajax-trainer is. Alleen als OGC Nice de hoofdprijs vraagt en Ajax daardoor afhaakt, kan de deal nog klappen", aldus Verweij.

Lees meer:
0 reacties