'Ajax om tafel met FC Nordsjaelland over 21-jarige aanvaller'

Christian Rasmussen
Christian Rasmussen Foto: © BSR Agency

Ajax en het Deense FC Nordsjaelland gaan op korte termijn met elkaar om tafel om de toekomst van Christian Rasmussen te bespreken. Dat meldt het Deense Bold.

Rasmussen speelt dit seizoen op huurbasis voor de Deense ploeg. Dit omdat de jonge Deen niet in aanmerking kwam voor speeltijd bij Ajax. In achttien competitieduels heeft de aanvaller nog niet weten te scoren. In de Conference League en het bekertoernooi wist hij wel een aantal keer het net te vinden. Ondanks dat de jongeling maar weinig heeft gescoord, zou de Deense club graag langer met hem doorgaan.

Johannes Hoff Thorup is de trainer van de aanvaller en ziet ook dat zijn pupil niet altijd even goed in vorm was. “Ik denk dat hij een periode had waarin het wat minder begon te worden. Hij speelde een paar goede wedstrijden, maar begon een lichte vormdip te krijgen.” Toch wil hij graag met hem doorgaan. Het contract van de aanvaller bij Ajax loopt nog één jaar door.

De oefenmeester denkt dat er nog meer te halen valt uit Rasmussen. “Ik denk dat hij getalenteerd is, en er zit veel potentieel in hem. Het is nu vooral belangrijk voor hem om een plek te vinden waar hij regelmatig kan spelen. Als we serieus gaan nadenken over het samenstellen van het team en zien dat we iemand missen op de positie die hij kan innemen, zou ik liever met hem samenwerken”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties