Ajax onder John van 't Schip deed het beter dan FC Twente en AZ

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Sinds de aanstelling van John van 't Schip heeft Ajax meer punten gehaald dan nummer drie en vier, FC Twente en AZ. Dat schrijft Lentin Goodijk van Voetbal International.

Bij zijn aanstelling was de Ajax-coach direct duidelijk over wat er moest gebeuren. “Het allerbelangrijkste is dat we eerst zorgen dat we richting die vijfde plek gaan.” Op dat moment waren net trainer Maurice Steijn en technisch directeur Sven Mislintat ontslagen. Ajax stond toen laatste in de Eredivisie en had al tien wedstrijden op rij niet kunnen winnen.

Onder Van 't Schip werden er wel weer punten gepakt en klom de club snel naar de vijfde plaats in de Eredivisie. Ook in de Conference League werd de achtste finale nog bereikt. In de KNVB Beker werd er echter verloren van USV Hercules uit de Derde Divisie, maar de trainer was toen in Australië vanwege de bruiloft van zijn zoon. Toch zou Ajax nu derde staan als je alleen de competitie telt vanaf het moment dat Van 't Schip instapte. FC Twente zou dan vijfde staan en AZ zevende.

Lees meer:
0 reacties