Ajax op rapport: Zeven (!) onvoldoendes na late zege in Noorwegen

Josip Sutalo druipt af na zijn rode kaart
Josip Sutalo druipt af na zijn rode kaart Foto: © BSR Agency

Ajax won donderdagavond pas diep in de verlenging met 1-2 van Bodø/Glimt. De Amsterdammers hadden de hele wedstrijd eigenlijk weinig in te brengen.

Voetbal International is keihard in de beoordeling en deelt zeven onvoldoendes uit. Het laagste cijfer is er voor Josip Sutalo. De Kroatische verdediger schutterde weer in de achterhoede en moest het veld vlak na rust verlaten met een rode kaart. Ook invaller Chuba Akpom scoort zeer laag. De spits moest de geblesseerde Brian Brobbey vervangen, maar kwam weinig in het spel voor. Verder zijn er onvoldoendes voor Devyne Rensch, Borna Sosa, Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson en Carlos Forbs.

Diant Ramaj was de absolute uitblinker aan de kant van de Amsterdammers. De doelman hield zijn ploeg in leven met een groot aantal uitstekende reddingen en krijgt van VI van 8. Ook doelpuntenmaker Steven Berghuis en Jorrel Hato scoren met een 6,5 nog redelijk.

Cijfers VI: Ramaj 8, Rensch 5, Sutalo 4, Hato 6,5; Sosa 5, Van den Boomen 5, Hlynsson 5 (83' Taylor 6), Tahirovic 5,5 (111' Rijkhoff -); Berghuis 6,5 (106' Mannsverk -); Brobbey 5,5 (43' Akpom 4,5); Forbs 5 (53' Gaaei -)

Lees meer:
0 reacties