Ajax op zoek naar hoofdtrainer: "Hij lijkt niet de topkandidaat"

Pascal Jansen
Pascal Jansen Foto: © Pro Shots

Ajax staat de komende maanden voor een belangrijke keuze: wie wordt de nieuwe hoofdtrainer? Voetbal International zet een vijftal kandidaten op een rij.

Een van de namen die rondzingt in Amsterdam is die van Pascal Jansen. De oefenmeester, die onlangs werd ontslagen bij AZ, liet zijn gezicht meermaals zien in de Johan Cruijff ArenA. "Afgelopen zomer was hij al in beeld bij Ajax en dat is nu niet anders al lijkt hij momenteel niet de topkandidaat", weet clubwatcher Lentin Goodijk. "Jansen werkte bij AZ samen met Kroes en Beuker en is zo al goed bekend met de cultuur en principes die zij in Amsterdam willen introduceren."

Ook in Jong Ajax-trainer Dave Vos wordt op termijn een potentiële coach van Ajax-1 gezien. "Vos staat er intern goed op, over zijn potentie bestaat geen twijfel. De vraag is of het voor beide partijen verstandig is om hem nu al voor de leeuwen te gooien", aldus Goodijk, die een terugkeer van oude bekende Frank de Boer zo goed als uitsluit. "Ajax wil innoveren en weer voorop lopen richting de toekomst, teruggrijpen op het verleden ligt dan niet voor de hand."

Volgens de journalist is ook Dick Schreuder, momenteel werkzaam in Spanje, een geschikte man. "Dick Schreuder is gepassioneerd en rechtlijnig in zijn visie en zal niet schuwen tegen de heilige huisjes aan te trappen. Het is aan Ajax om dat als plus- of minpunt te beschouwen", stelt hij. Ten slotte valt de naam van Joseph Oosting. "Oosting heeft zich bewezen als verbinder en bevlogen veldtrainer, maar als hoofdcoach van Ajax wordt er meer gevraagd."

Lees meer:
0 reacties