Ajax op zoek naar rechtsbuiten? "Het lek is voorlopig niet boven"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © BSR Agency

Ajax zet vol in op de komst van een rechtsbuiten. Onbegrijpelijk, zo vindt Valentijn Driessen. Volgens de journalist moet de clubleiding zich richten op het dichten van de gaten in de laatste linie.

Eerder kwam naar buiten dat Ajax op zoek is naar een 'type Antony'. Dat is nog niet veranderd. "Nog steeds. De scouting maakt overuren en vliegt heel Europa en Zuid-Amerika door. Ze zijn er druk mee bezig, maar er zijn nog geen heel concrete namen", zegt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-off.

Driessen snapt er niks van. "Ik begrijp niet waarom een rechtsbuiten de eerste grote aankoop moet zijn, als je ziet wat voor een lekke verdediging ze afgelopen jaar hebben gehad. Het lek is voorlopig ook nog niet boven. Wijndal heeft geen toekomst bij Ajax, dus wie wordt de linksback en welke twee centrale verdedigers gaan er samenspelen?", vraagt de journalist zich af.

"Ik denk dat je beter eerst naar een goede achterhoede kunt kijken en vanuit daar verder moet bouwen", geeft hij een tip. Volgens Driessen heeft Ajax nog altijd een prima optie op de rechtsbuitenpositie. "Je hebt altijd Steven Berghuis nog. Hij kan rechtsbuiten spelen en dat heeft hij prima gedaan. Als hij speelt, speelt hij negen van de tien kaar vanaf die kant. Dan zou ik denken: eerst de gaten dichten waar het echt lekt en dat is achterin."

Lees meer:
0 reacties