Ajax presenteert conclusie onderzoeksrapport naar Sven Mislintat

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

Ajax heeft de conclusie van het KPMG-onderzoek naar Sven Mislintat alvast gedeeld. Er is geen sprake van belangenverstrengeling van oud-technisch directeur van de Amsterdammers.

Mislintat werd eind september ontslagen en raakte in opspraak vanwege de transfer van Borna Sosa, waarna een onderzoek werd aangekondigd. Een halfjaar later luidt de conclusie dat er geen sprake is van een belangenverstrengeling. "Er is geen formele situatie van belangenverstrengeling geconstateerd inzake de transfer van Sosa. Evenmin is bij de andere inkomende transfers belangenverstrengeling vastgesteld", klinkt het. "De werkwijze van Mislintat roept weliswaar vragen op, maar er is geen grond voor aansprakelijkheidsstelling."

Op 21 mei houdt de club de Buitengewone Algemene Vergadering Aandeelhouders, waarop de resultaten van het onderzoek worden besproken. De club heeft voor de toekomst alvast maatregelen genomen om herhaling voor te zijn. "Inmiddels is een protocol belangenverstrengeling opgesteld, waarin handvatten zijn opgenomen voor de beoordeling van mogelijke belangenverstrengeling bij de leden van de directie en de rvc", laat Ajax weten.

"Ook is binnen de rvc een Integriteitscommissie ingesteld. Van de mogelijkheid om boetes te vorderen wegens mogelijke schending van de arbeidsovereenkomst is na ampele overweging besloten af te zien."

Lees meer:
0 reacties