"Ajax reisde onlangs of naar Nice voor een gesprek met Farioli"

Francesco Farioli
Francesco Farioli Foto: © Pro Shots

Francesco Farioli is een van de meest interessante namen om de vacante trainerspositie van Ajax invulling te geven. De Italiaan gooit momenteel hoge ogen met OGC Nice in Frankrijk.

"Na zijn studie filosofie schreef hij een scriptie over de filosofie van het keepen. In de krochten van het Italiaanse voetbal zette hij zijn eerste stappen als assistent-trainer en later als gespecialiseerde keeperstrainer", opent Lentin Goodijk bij Voetbal International. "Zo kwam hij in de staf van Roberto de Zerbi terecht. Onder de vleugels van één van de meest innovatieve trainers van Europa kreeg de voetbalvisie van Farioli steeds verder vorm."

Bij OGC boekt hij nu goede resultaten, aanvankelijk stond de ploeg zelfs bovenaan in de Ligue 1. "Farioli is een ambitieuze vakidioot, die 24/7 bezig is met voetbal en beter worden. Zijn arbeidsethos en voetbalvisie zijn ook in Amsterdam opgevallen. Een delegatie van Ajax reisde onlangs al af naar Nice voor een kennismakingsgesprek."

Probleem is wel dat Ajax hem niet zomaar over kan nemen. "Farioli heeft nog een doorlopend contract bij Nice en is daar volop in de strijd om de Europese tickets. Maar de toekomstplannen van INEOS met de club blijven onduidelijk en dus houdt Ajax de trainer in de gaten. Mochten de Amsterdammers er écht niet uitkomen met Ten Hag of Potter, dan is Farioli een interessante kandidaat."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand