Ajax rouwt: "Alleen Swart, Cruijff en Van Reenen scoorden vaker"

Henk Groot
Henk Groot Foto: © Pro Shots

Henk Groot is op 84-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer kwam in zijn carrière uit voor Ajax en Feyenoord. De Amsterdamse club rouwt na het nieuws.

In 1959 werd Groot Ajacied toen de club hem oppikte bij Stormvogels. In het seizoen 1960/1961 leek alles wat hij aanraakte te veranderen in goud. Die voetbaljaargang wist hij 41 keer te scoren in de competitie, nog altijd een record. Na een periode bij Feyenoord keerde hij terug bij Ajax, waar hij uiteindelijk zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing.

"De illustere oud-Ajacied speelde tussen 1959 en 1970 305 officiële duels voor Ajax en maakte daarin liefst 207 doelpunten. Daarmee behoort hij tot de allerbeste schutters in de Ajax-historie. Alleen Sjaak Swart, Johan Cruijff en Piet van Reenen scoorden vaker voor Ajax", aldus de Amsterdammers.

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties