Ajax gaat samenwerken met topclub uit Japan: "Belangrijke kans"

Het Ajax-logo op de Johan Cruijff ArenA
Het Ajax-logo op de Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

Ajax en de Japanse club Gamba Osaka gaan een strategische samenwerking aan, zo meldt de Amsterdamse club op de officiële website. Het doel hiervan is de talentidentificatie en -ontwikkelingsinitiatieven in Japan bevorderen. De samenwerking gaat direct in en duurt drie jaar.

Gamba Osaka is een van de meest prestigieuze clubs van de J-League. Deze samenwerking opent nieuwe mogelijkheden voor de Japanse club. Zo krijgen ze toegang tot de trainingsmethodologieën van Ajax voor het eigen jeugdontwikkelingsprogramma en krijgen ze dankzij de samenwerking met Ajax een directe verbinding met de wereldwijde voetbalgemeenschap. Voor Ajax is het een belangrijke kans om zijn wereldwijde voetbalnetwerk te versterken en jonge talenten in het Japanse voetballandschap te identificeren.

"Deze samenwerking symboliseert onze vastberadenheid om het internationale voetbalnetwerk van Ajax uit te breiden en wereldwijd toptalent te scouten", vertelt Marijn Beuker, Director of Football bij Ajax. "We zijn blij om Gamba Osaka te verwelkomen in ons netwerk - een zeer gerespecteerde club in Japan, vanwege hun streven naar het hoogst haalbare. In samenwerking met Gamba Osaka is ons gezamenlijke doel om een wederzijds voordelige situatie te bevorderen die de traditionele grenzen van talentontwikkeling overstijgt."

Tadashi Ono, President van Gamba Osaka, voegt toe: "Deze samenwerking richt zich zowel op het voetbalgebied, met betrekking tot het eerste team en de academie, als op het zakelijke aspect. Het begint met het uitwisselen van kennis en expertise, en omvat ook het delen van strategische gegevens en inzichten over de Japanse en Europese markten, inclusief de dynamiek van de voetbalmarkt en de methodologieën voor speler ontwikkeling. We verwachten dat dit initiatief aanzienlijk zal bijdragen aan de ontwikkeling van onze jonge talenten, met name door hen waardevolle kansen te bieden voor internationale ervaring via onze samenwerking met Ajax."

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Weten de Amsterdammers in eigen huis te winnen? Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Ajax! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand