Samenvatting: Ajax speelt met tien man gelijk tegen Excelsior

Ajax heeft woensdagavond in eigen huis niet weten te winnen van Excelsior. De Amsterdammers speelden de volledige tweede helft met tien man, nadat aanvoerder Steven Bergwijn een rode kaart had gekregen. In de slotfase wist Ajax nog een gelijkspel uit het vuur te slepen: 2-2.

In de 27ste minuut kwam Ajax op een 1-0 voorsprong. Taylor gaf de bal voor vanaf de linkerkant en Rensch rondde af als Zagré niet goed ingreep en de bal bleef hangen. In de 32ste minuut ging het mis voor Ajax en kreeg het een penalty tegen. Scheidsrechter Van der Eijk wees naar de stip. Benita rende het strafschopgebied in en Bergwijn hield hem vast. De VAR ging minutenlang naar de situatie kijken. Na vier minuten besloot de scheidsrechter dat het een penalty was voor Excelsior.

Het werd nog erger voor Ajax, want Bergwijn kreeg zelfs een rode kaart. De scheidsrechter oordeelde dat Benita doorgebroken was en dus werd de aanvoerder weggestuurd. Julian Baas benutte vervolgens de penalty: 1-1. Nog voor rust werd Brian Brobbey gewisseld bij Ajax. Het was niet duidelijk of het ging om een blessure. De spits werd vervangen door Chuba Akpom.

In de 53ste minuut kwam Ajax op een achterstand tegen Excelsior. Het was Goudmijn met een afgemeten voorzet en Lamprou knikte de bal binnen. In de 77ste minuut kreeg Anton Gaaei een gele kaart, maar het was een overtreding met een rood randje. De verdediger kwam te laat en ging op de enkel staan van Baas. De VAR bekeek het moment, maar besloot dat een rode kaart niet nodig was.

In de 86ste minuut was Ajax dicht bij de gelijkmaker. Gaaei slingerde voor na een knappe aanname en de bal belandde op het hoofd van Taylor. De middenvelder raakte de lat. In de 89ste minuut maakte Ajax alsnog de gelijkmaker. Een goede actie van Rensch leverde een goal op. De rechtsback stuitte in eerste instantie op Van Gassel, maar Akpom kreeg de bal tegen zich aan en zag de bal via zijn been in het doel verdwijnen: 2-2.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan (Sosa 80'), Hato; Tahirovic (Gaaei 68'), Mannsverk (Van den Boomen 80'), Taylor; Godts (Rijkhoff 80'), Brobbey (Akpom 44'), Bergwijn.

Lees meer:
0 reacties