'Ajax sprak met Bergwijn over vertrek, ook Kroaten mogen weg'

Steven Bergwijn juicht
Steven Bergwijn juicht Foto: © Pro Shots

Ajax is alvast de invulling van de selectie voor volgend seizoen aan het plannen. Zo lijkt de club uit Amsterdam een aantal spelers al op de verkooplijst gezet te hebben. 

"Er wordt al gekeken naar volgend seizoen, wie blijft er en wie gaat er?", begint ESPN-verslaggever Christian Willaert voorafgaand aan de wedstrijd tussen Vitesse en Ajax. "Henderson is niet tevreden, die zou zomaar weg kunnen gaan. Er is ook met het management van Bergwijn gesproken. Die mag, mits voor een goede prijs, ook weg."

Ook Josip Sutalo, Borna Sosa en Jakov Medic blijven mogelijk maar één seizoen in Amsterdam. "De Kroaten hebben niet gebracht wat er verwacht werd en zouden een eiland zijn binnen de selectie. Het plan van Ajax is, als ze er geld voor krijgen, om ze allemaal te verkopen", onthult Willaert. "Dat betekent dat er nogal wat weggaat en die posities ook weer ingevuld moeten worden. Ajax zoekt naar een rechtsbuiten en dat betekent dat Berghuis op tien moet gaan spelen."

De verslaggever benadrukt wel dat de plannen pas concreet kunnen worden als er een nieuwe trainer is. Ajax zou de pijlen gericht hebben op Francesco Farioli, maar de komst van de Italiaanse oefenmeester is nog niet zeker. Sinds zaterdagmiddag zou ook Brighton & Hove Albion interesse hebben in de trainer van Nice. 

Lees meer:
0 reacties