'Ajax sprak uitgebreid met Xavi, coach verraste met aankondiging'

Xavi
Xavi Foto: © BSR Agency

Ajax heeft in de zoektocht naar een nieuwe trainer uitgebreid gesproken met Xavi. Dat weet De Telegraaf te melden. De Spanjaard gaf aan een sabbatical te willen, maar besloot vervolgens toch anders.

Volgens het medium werd de huidig coach van FC Barcelona 'enthousiast' door het verhaal van Marijn Beuker (directeur voetbal) en Kelvin de Lang (hoofd scouting). Xavi leek transfervrij, nadat hij eerder bekendmaakte niet door te gaan bij de Catalaanse topclub. De voormalig topvoetballer gaf echter aan voor een sabbatical te willen gaan.

Xavi draaide vervolgens compleet om: donderdag maakte FC Barcelona bekend dat de Spanjaard tóch nog doorgaat als coach. Ajax was volgens De Telegraaf 'verrast' door die aankondiging.

"We werken met een shortlist", is het enige dat Beuker daarover kwijt wil. "We kunnen – zeker in de fase waarin we nu zitten – geen risico’s meer nemen. We nemen een staf die grondig is geanalyseerd en ons gaat helpen. Als je een beetje logisch nadenkt over voetbal, dan liggen er veel simpele antwoorden. Alleen moet je daarnaar handelen."

Lees meer:
0 reacties