Entourage van Ajax-target afgelopen weekend in de Johan Cruijff ArenA

Jorthy Mokio van AA Gent
Jorthy Mokio van AA Gent Foto: © BSR Agency

De delegatie van de 16-jarige verdediger Jorthy Mokio was dit weekend op bezoek bij Ajax, zo meldt transferjournalist Sacha Tavolieri. KAA Gent doet er alles aan om het talent langer vast te houden, terwijl PSV ook een oogje in het nauw heeft op het jonge talent.

Tavolieri geeft via een bericht op X een update over de situatie van de zestienjarige centrumverdediger van Gent. “De entourage van Jorthy Mokio is dit weekend naar de wedstrijd van Ajax geweest, dus zijn toekomst bij Gent blijft onduidelijk, al zijn de gesprekken over een contractverlenging nog gaande.”

Mokio debuteerde in maart in het eerste elftal van Gent en heeft inmiddels 61 officiële speelminuten over drie wedstrijden. Hij maakt nu vast deel uit van het team, dat afstevent op Conference League-voetbal. Gent probeert Mokio langer te behouden, maar hij weigert voorlopig bij te tekenen, waardoor hij komende zomer gratis kan vertrekken. 

Mokio zet in op een ‘stevig salaris’. Ajax en PSV hebben concurrentie van buitenlandse clubs zoals AS Monaco, RB Leipzig, Borussia Dortmund en LOSC Lille. Mokio, omschreven als het grootste talent van Gent, blinkt uit in duels en balbezit, is 1,82 meter groot, en kan zowel links als rechts in het centrum uit de voeten.

Naast de interesse van al deze clubs toont FC Barcelona belangstelling voor het talent van Gent.

Lees meer:
0 reacties