'Ajax toont interesse in voormalig Premier League-speler'

Gedson Fernandes
Gedson Fernandes Foto: © Pro Shots

Ajax en PSV zijn verwikkeld in een strijd om de handtekening van Gedson Fernandes. De middenvelder, die afgelopen zomer voor zes miljoen euro overkwam van Benfica naar Besiktas, heeft nu de potentie om de Turkse topclub een veelvoud van dat bedrag op te leveren.

Bij Ajax zou Fernandes mogelijk kunnen inspelen op het vertrek van Florian Grillitsch. De Oostenrijkse middenvelder zal aan het einde van dit seizoen transfervrij vertrekken bij Ajax, waardoor Sven Mislintat waarschijnlijk op zoek zal gaan naar een nieuwe middenvelder.

Dit wordt al helemaal relevant als Edson Álvarez ook nog vertrekt uit Amsterdam. Fernandes heeft dit seizoen voornamelijk als balveroverende middenvelder gespeeld, wat op dit moment niet door een van de Ajax-spelers wordt vervuld. Het is dus de vraag of Ajax de speelstijl moet aanpassen voor de komst van Fernandes.

De prijs voor de Portugese middenvelder ligt hoog door het feit dat Benfica nog recht heeft op vijftig procent van de doorverkoop. Als er bijvoorbeeld een transfer van twintig miljoen euro plaatsvindt, zal Besiktas maar liefst tien miljoen euro moeten afstaan aan de Portugese topclub, zo meldt FootballTransfers.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand