Ajax-trainer op straat gezet: "Weer iemand zonder Ajax-DNA"

Pascal Heije in actie tegen Ajax
Pascal Heije in actie tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Pascal Heije is niet te spreken over de jeugdopleiding van Ajax. De geboren Amsterdammer ziet minder Amsterdamse dominantie in de jeugdteams.

"Ik krijg tranen in mijn ogen als ik wekelijks de uitslagen zie. In de mindset van de spelers zie ik nauwelijks meer winnaarsmentaliteit terug. Ze stappen te gemakkelijk over een nederlaag heen", stelt het voormalig jeugdtalent van Ajax in gesprek met ELF Voetbal.

"Tot en met de Onder 18 wordt dezelfde speelstijl gehanteerd, 1-3-4-3. Waarom met drie verdedigers achterin is me een raadsel. Straks moeten ze aan het einde van het traject de stap maken naar Jong Ajax of het eerste elftal", vervolgt hij.

"Dan komen ze plotseling in de problemen. Komen ze in een ander systeem terecht. Waarom beslist iemand, die nog nooit is beoordeeld op zijn ervaringen om een opleiding te runnen, dit?", doelt Heije op Casimir Westerveld, hoofd ontwikkeling van jeugdspelers bij Ajax.

Recent kreeg Heije zelf ook te maken met Westerveld die hem de laan uitstuurde. "Ontving ik een appje terug van Casimir dat er dit seizoen geen plek voor mij was als trainer. De keuze was gevallen op een externe trainer, omdat ze het zogenaamd breder wilden trekken. Weer iemand van buitenaf. Weer iemand zonder Ajax-DNA."

"Dat terwijl ik nooit met Westerveld heb gesproken. Nooit mijn visie kon toelichten, mijn verhaal kon doen. Hij heeft niet eens willen luisteren. Natuurlijk, ik heb niet gesolliciteerd. Alex droeg me voor. Maar blijkbaar bepaalt een nobody als Westerveld alles binnen de jeugdopleiding. Welke jeugdspelers komen en blijven, welke trainers, hij stuurt de scouting aan. Voor jou is er op dit moment geen plek, appte hij me. Ik kan er niet eens boos over worden, teleurgesteld over zijn", besluit Heije.

Lees meer:
0 reacties