"Ajax trok de stekker eruit, waarom weet Onana nog steeds niet"

André Onana terug in de goal
André Onana terug in de goal Foto: © Pro Shots

Mike Verweij vindt niet dat het vertrek van Andre Onana alleen de schuld is van de doelman zelf. Volgens de journalist had Ajax ook beter kunnen handelen. De sluitpost gaat de Amsterdammers nu transfervrij verlaten aan het einde van het seizoen.

"Onana krijgt ontzettend veel over zich heen, maar na het succesvolle seizoen in de Champions League in 2019 heeft Onana zelf aangeboden om zijn contract nogmaals te verlengen, terwijl hij dat al net gedaan had tot 2022. Marc Overmars en Edwin van der Sar hebben dat toen niet gedaan, omdat ze niet nog meer salaris wilden betalen", vertelt de journalist in de podcast van De Telegraaf.

Na de dopingschorsing van Onana wilde de club wel verlengen, maar de partijen kwamen er niet uit. "Het eerste bod was de helft van zijn huidige salaris", weet Verweij. "Onana is daar niet mee akkoord gegaan. Daarna hebben ze alsnog bijna een akkoord bereikt, maar toen trok Ajax de stekker eruit. Waarom? Dat weet Onana nog steeds niet."

Collega Valentijn Driessen vindt de woorden van de keeper nietszeggend, aangezien hij maandenlang heeft ontkend dat er al een persoonlijk akkoord was bereikt met Internazionale. "Hij loog glashard over Inter, dus hoeveel is zijn woord nog waard?"

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand