Ajax verliest arbitragezaak: zaakwaarnemer Tagliafico krijgt smak geld

Nicolás Tagliafico voor Argentinië
Nicolás Tagliafico voor Argentinië Foto: © Pro Shots

Ajax moet de zaakwaarnemer van oud-speler Nicolás Tagliafico 100.000 euro betalen. De Amsterdamse club had juist een half miljoen van hem willen hebben, maar de arbitragecommissie van de KNVB heeft anders besloten.

De Argentijn Ricardo Schlieper krijgt daarmee gelijk. In het contract werd opgenomen dat Schlieper bonussen zou krijgen als Tagliafico langer bij Ajax zou blijven. "Maar toen de linksback in 2020 zijn contract verlengde, werd een nieuwe premie voor Schlieper afgesproken: 500.000 euro", weet het Algemeen Dagblad.

De Amsterdamse club verdedigde zich flink. "Ajax stelt dat het nieuwe bedrag in de plaats komt van de eerdere afspraken, maar Schlieper dacht dat het tarief bovenop de eerder besproken premies zou komen. Ajax wilde het volledige bedrag van de tweede deal terug, omdat Schlieper 'tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen', staat te lezen in het vonnis van de arbitragecommissie."

"Die gaat niet mee in die eis van Ajax en oordeelt bovendien dat de club de bij tweede overeenkomst niet voldoende duidelijk heeft gemaakt dat de eerste daarmee vervangen was. Ajax moet Schlieper dus nog 100.000 euro betalen, het bedrag waar de zaakwaarnemer recht op had op basis van het eerste contract", besluit het dagblad.

Lees meer:
0 reacties