'Ajax vindt mogelijk tijdelijke oplossing na ontslag Mislintat'

Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar
Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar Foto: © Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax tijdens de komende winterse transferperiode waarschijnlijk zal werken met tijdelijke vervangers. Voorlopig zal er geen opvolger op de lange termijn worden binnengehaald voor de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat.

Ajax overweegt momenteel een tijdelijke interne oplossing, waarbij mogelijk technisch manager Klaas-Jan Huntelaar en hoofdscout Kelvin de Lang betrokken worden. De ploeg uit Amsterdam moet het voorlopig zonder Alex Kroes doen, omdat Ajax en AZ echter niet tot een akkoord zijn gekomen.

Als tijdelijke oplossing is Jan van Halst gepromoveerd van voetbalcommissaris tot algemeen directeur. Normaal gesproken zal Van Halst de club verlaten zodra Kroes begint, om te voorkomen dat de oud-middenvelder (deels) zijn eigen beleid zou moeten beoordelen in de Raad van Commissarissen.

Van Halst heeft geen intentie om beslissingen voor de lange termijn te nemen en zal naar alle waarschijnlijkheid pas een permanente technisch directeur aanstellen nadat Kroes zijn taak bij Ajax is gestart.

Alleenheerser Mislintat gaf Huntelaar met zijn aanstelling enkel verantwoordelijkheid over de jeugdcontracten. Het jaar daarvoor had hij samen met de inmiddels ontslagen Gerry Hamstra een prominentere rol in het aankoopbeleid.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand