Ajax vindt tijdelijk nieuwe td: "Hij gaat dat coördineren"

Jan van Halst
Jan van Halst Foto: © Pro Shots

Kelvin de Lang neemt voorlopig de taken van technisch directeur op zich. Dat vertelt interim-algemeen directeur Jan van Halst in Ajax TV.

Na het ontslag van Sven Mislintat en de burn-out van Klaas-Jan Huntelaar was er geen verantwoordelijke meer voor het technische beleid. "We hebben op dit moment geen technisch directeur, hij is technisch manager. Nu heeft hij even rust nodig, dat gunnen we hem ook", stelt Van Halst over de oud-spits. "We hebben Kelvin de Lang gevraagd of hij die rol op interim basis wil oppakken. Hij gaat dat coördineren, ook richting de transferwindow."

In de transferwindow in januari zal de hoofdscout het eerste aanspreekpunt zijn. "Hij is betrokken bij transfers. De coördinator, technisch manager op interim basis. Wel gebruikmakend van alle kennis die hier is. Dat is belangrijk, want er worden beslissingen genomen die langdurig effect hebben op Ajax", aldus Van Halst, die aangeeft dat De Lang niet alleen staat. "Er zijn meerdere mensen van de Toekomst die zich daarbij aansluiten. Ik houd daarvan: karakterspelers staan juist in deze tijd op."

Lees meer:
0 reacties