Ajax vreest financiële klap na dreigement: "Echt heel veel geld"

Ajax-supporters in de ArenA
Ajax-supporters in de ArenA Foto: © BSR Agency

Ziggo is sinds 2015 hoofdsponsor van Ajax, maar of dat ook zo blijft is zeer onzeker. Arno Vermeulen meldt dat Ziggo in een gesprek met Micheal van Praag heeft gedreigd op te houden met de samenwerking.

In NOS Studio Voetbal doet Vermeulen zijn verhaal. "Ziggo is de shirtsponsor, met een contract tot 2025. Normaal ga je een jaar voor het einde van het contract onderhandelen. Afgelopen maandag is dat gebeurd. De CEO Jeroen Hoencamp heeft koffiegedronken met Van Praag. De boodschap was heel pittig."

Hij vervolgt. "Het contract loopt af, ze betalen negen miljoen euro per jaar met premies die kunnen oplopen tot twee miljoen, dus per jaar kunnen ze uitkomen op elf miljoen. Dat is echt heel veel geld, veel meer dan andere clubs in Nederland. Ziggo heeft gezegd: We weten het eigenlijk niet. Het zou best kunnen zijn dan wij er niet zoveel trek in hebben als jullie je leven niet gaan beteren."

Volgens Vermeulen heeft de club dit aan zichzelf te danken. "Als je ziet wat er de afgelopen jaren is gebeurd bij Ajax, hoe slecht het kompas stond, dat willen en kunnen ze zich niet permitteren. Het is een dreigement richting Ajax. Ze neigen wellicht nog eerder naar niet verlengen dan naar wel verlengen. Dan moet Ajax nog maar een sponsor vinden die er zoveel geld in wil steken."

Lees meer:
0 reacties