Ajax Vrouwen begint voorbereiding met spectaculaire overwinning

Tiny Hoekstra juicht na een goal
Tiny Hoekstra juicht na een goal Foto: © Orange Pictures

Ajax Vrouwen speelde zaterdag het eerste oefenduel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op De Toekomst volgde een spectaculair duel met RSC Anderlecht: 5-3.

De ploeg uit België begonnen fel aan de wedstrijd en kwamen na vier minuten op voorsprong dankzij een bekeken schuiver in de rechterhoek. Vervolgens kreeg Ajax Vrouwen het betere van het spel en waren Ashleigh Weerden en Tiny Hoekstra enkele keren dicht bij een doelpunt.

Ajax Vrouwen toonde zich fysiek en conditioneel sterker maar ging alsnog met een 0-1-achterstand de rust in. Na rust was Hoekstra opnieuw gevaarlijk; haar kopbal belandde echter op de paal. In de daaropvolgende counter was het echter Anderlecht dat 0-2 maakte.

Niet veel later was het weer raak: 0-3. Na een korte drinkpauze was Ajax Vrouwen wakker. Via Chasity Grant werd het snel 1-3 en enkele minuten later was het Hoekstra die voor 2-3 zorgde. Vijftien minuten voor tijd produceerde Nikita Tromp de gelijkmaker met een prachtig schot in de bovenhoek.

Ajax Vrouwen liet het daar niet bij zitten. Via Elisha Kruize kwamen de Amsterdammers op voorsprong nadat ze op kracht en snelheid de verdediging passeerde en vervolgens ook de keeper kansloos liet. Vlak voor tijd was het Hoekstra die de 5-3 aantekende en was de comeback compleet.

Opstelling Ajax: Kop; Van der Most, De Sanders, Doorn, Verhoeve; Munsterman, Sabajo, Noordam; Grant, Tromp, Weerden

Wissels: Van Eijk, De Keijzer, Van der Veen, Van Gool, Kruize, Bakker, Hoekstra

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand