Ajax Vrouwen blijft in spoor koploper na overwinning op PEC Zwolle

Ajax Vrouwen heeft zondagmiddag geen fout gemaakt tegen PEC Zwolle Vrouwen. In eigen huis wonnen de Amsterdammers met 7-0.

Daardoor blijft Ajax Vrouwen in het spoor van koploper FC Twente Vrouwen, dat afgelopen vrijdag met 3-1 van ADO Den Haag Vrouwen wist te winnen. Op Sportpark De Toekomst opende de ploeg van trainer Danny Schenkel al vroeg de score.

De jarige Nikita Tromp schoot na acht minuten de 1-0 binnen. PEC Zwolle Vrouwen had de druk er vervolgens goed op en ging op jacht naar de gelijkmaker. In de elfde minuut volgde een bijzonder moment.

Kay-Lee de Sanders speelde de bal terug op Regina van Eijk, maar Evi Maatman kon daartussen komen. Zij werd echter teruggefloten wegens buitenspel, wat onmogelijk was, aangezien de bal van een Ajax Vrouwen-speelster kwam.

Vooral Ajax Vrouwen liet zich daardoor niet in de war brengen en creëerde meerdere kansen. De 2-0 viel in de 37e minuut: Chasity Grant tikte de bal achter keepster Moon Pondes.

Nog voor rust kregen de Amsterdammers kansen op meer. Zo schoot Sherida Spitse bijna raak en voorkwam de paal een doelpunt van Nadine Noordam. Na rust besliste laatstgenoemde wel het duel.

Ze maakte de 3-0 en drie minuten later was de middenveldster wederom trefzeker. Clubtopscorer Romée Leuchter maakte daarna haar 23e doelpunt van het seizoen.

Invalster Tiny Hoekstra deed vervolgens ook een duit in het zakje, waarna Tromp vlak voor het eindsignaal op fraaie wijze de uitslag op 7-0 bepaalde.

Scoreverloop:
8' 1-0 Nikita Tromp
37' 2-0 Chasity Grant
54' 3-0 Nadine Noordam
56' 4-0 Nadine Noordam
61' 5-0 Romée Leuchter
83' 6-0 Tiny Hoekstra
89' 7-0 Nikita Tromp

Opstelling Ajax Vrouwen: Van Eijk, De Sanders, Van der Gragt, Doorn, Van de Velde (81' Bouzerrade), Noordam (72' Munsterman), Spitse (81' Zeeman), Pelova, Tromp, Grant (72' Sabajo), Leuchter (63' Hoekstra)

Lees meer:
0 reacties