Ajax Vrouwen boekt ruime zege in eerste wedstrijd van seizoen

Ajax juicht na een doelpunt tegen Fortuna Sittard
Ajax juicht na een doelpunt tegen Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond drie punten gepakt in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg van Suzanne Bakker was met 4-0 te sterk voor nieuwkomer Fortuna Sittard Vrouwen.

De eerste kans was voor Fortuna Sittard Vrouwen. Tessa Wullaert kreeg de bal echter niet langs Lize Kop. Aan de andere kant was Ashleigh Weerden dichtbij. In de 21e minuut was het bijna 1-0. Anna Knol haalde echter de bal van de lijn. Twee minuten later viel alsnog de openingsgoal voor Ajax Vrouwen. Op aangeven van Chasity Grant schoot Victoria Pelova raak.

Grant kreeg daarna een goede kans op de 2-0, maar weer was Knol belangrijk voor Fortuna Sittard. In het restant van de eerste helft waren er aan beide kanten kansen, maar gescoord werd er niet. Ook in het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. In de 77e minuut viel de beslissing.

Een eigen doelpunt van Fortuna Sittard betekende de 2-0. In de blessuretijd maakte Pelova haar tweede van de avond en tekende Soraya Verhoeve voor de 4-0, waardoor Ajax Vrouwen de drie punten in eigen huis houdt.

Scoreverloop:
23' 1-0
Victoria Pelova
78' 2-0 Moïsa van Koot (e.d.)
90+' 3-0 Victoria Pelova
90+' 4-0 Soraya Verhoeve

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Kardinaal (46' Van der Most), De Sanders, Doorn, Verhoeve, Spitse, Grant (64' Hoekstra), Sabajo (74' Tromp), Pelova, Weerden (74' Noordam), Leuchter (86' Munsterman)

Opstelling Fortuna Sittard Vrouwen: Lemey, Erman (34' Hulst), Van Diemen, Knol, Van Koot, Teulings (85' Wolters), Antonsdóttir, Van Heeswijk, Wullaert, Delacauw (75' Huizenga), Tuin