Samenvatting: Ajax Vrouwen boekt zege op FC Twente en gaat aan kop

Ajax Vrouwen heeft zaterdagmiddag drie hele belangrijke punten gepakt in de strijd om het kampioenschap in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Amsterdammers wonnen met 1-0 van FC Twente Vrouwen en staan daardoor weer bovenaan.

Daarnaast pakt de ploeg van coach Suzanne Bakker ook de periodetitel. Op een uitverkocht Sportcomplex De Toekomst begon Ajax Vrouwen goed: de eerste kans was voor de thuisploeg. FC Twente Vrouwen was wel dichtbij de 0-1. Nadine Noordam werkte de bal niet goed weg, waarna Renate Jansen de paal trof.

Aan de andere kant was het vervolgens raak voor Ajax Vrouwen. Na een hoekschop van FC Twente Vrouwen was Ajax Vrouwen er razendsnel uit via Chasity Grant. Zij trof Daphne van Domselaar op haar weg, maar de keepster had de bal niet vast, waardoor de bal voor de voeten van Tiny Hoekstra terechtkwam. De Friezin twijfelde geen moment en schoot raak.

FC Twente Vrouwen ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Elena Dhont stichtte het meeste gevaar, maar kwam niet tot scoren. Op slag van rust was er nog een goede kans voor Marit Auée. De verdedigster kwam echter net te kort om een corner binnen te werken. In de tweede helft zette de ploeg van trainer Joran Pot een tandje bij. De meeste kansen waren voor de Tukkers en een poging van Kaptein belandde op de lat.

Lize Kop was in die fase zeer belangrijk voor Ajax Vrouwen. De goalie hield haar ploeg op de been en zag hoe Renate Jansen in de 62e minuut de bovenkant van de lat trof. De Amsterdammers kregen daarna het vertrouwen terug en kregen via Romée Leuchter een goede mogelijkheid. De spits trof het zijnet. Met nog zo'n tien minuten te gaan trof Leuchter Van Domselaar op haar weg.

Diezelfde Leuchter was daarna dichtbij de 2-0, maar zag haar schot geblokt worden door Sophie te Brake. FC Twente Vrouwen zette daarna alles op alles voor de gelijkmaker. Een goal viel er niet meer. Daardoor bleef het bij de ene treffer van Hoekstra, die uiteindelijk dus de winnende werd. Daardoor zal komende week, in de allerlaatste speelronde, de beslissing vallen in de strijd om het kampioenschap.

Ajax Vrouwen heeft nu 52 punten, FC Twente Vrouwen volgt met 51 punten. In de volgende speelronde gaat Ajax Vrouwen op bezoek bij PEC Zwolle Vrouwen, terwijl FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste speelt tegen Feyenoord Vrouwen.

Scoreverloop:
14' 1-0
Tiny Hoekstra

Opstelling Ajax: Kop, Noordam, De Sanders, Doorn, Weerden, Bakker (58' Van Gool), Spitse, Sabajo, Grant, Leuchter (90+ I. Hoekstra), T. Hoekstra

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Olislagers, Dijkstra, Auée, Everaerts (78' Kerkdijk), Giesen (78' Te Brake), Kaptein, Van Ginkel, R. Jansen (72' Stolze), Kalma, Dhont (82' B. Jansen)

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand