Ajax Vrouwen én beloftenploeg bereiken kwartfinales KNVB Beker

Danique Tolhoek juicht na haar goal namens Ajax
Danique Tolhoek juicht na haar goal namens Ajax Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen én Jong Ajax Vrouwen hebben zaterdag de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker bereikt. De beloftenploeg was met 3-0 te sterk voor Telstar, dat uitkomt in dezelfde competitie als de hoofdmacht. Ajax Vrouwen won met maar liefst 9-0 van de amateurs van FC Eindhoven.

Jong Ajax Vrouwen speelde thuis, waar het lang 0-0 bleef. Na iets meer dan een uur spelen was het raak voor Jong Ajax. Mirte van Koppen opende de score en bracht Telstar zo in de problemen. Die problemen werden in de 79e minuut nog wat groter. Danique Tolhoek zorgde voor de 0-2.

De Zeeuwse aanvalster was begin deze maand namens de hoofdmacht van Ajax ook al trefzeker tegen Telstar en deed de Witte Leeuwinnen zaterdag dus wederom pijn. Lina Touzani bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-0, waardoor de Ajax Vrouwen-talenten zich mogen melden in de kwartfinales

Ajax Vrouwen verslaat FC Eindhoven AV

Ajax Vrouwen kende een makkelijke middag op bezoek in Eindhoven. Na twintig minuten spelen werd de ban gebroken. Quinty Sabajo opende vervolgens de score. Via Jonna van de Velde en Tiny Hoekstra liepen de gasten voor rust uit naar 0-3. Na een uur spelen ging het echt hard.

Nadine Noordam maakte de 0-4, waarna tien minuten later Daliyah de Klonia ook een doelpuntje meepikte. Vervolgens was het aan Romée Leuchter om de zesde Ajax Vrouwen-goal te maken. Noordam maakte daarna haar tweede treffer van de middag en drie minuten later deed Sabajo hetzelfde. Bente Jansen tekende in de 78e minuut voor de 0-9.

Ajax Vrouwen kreeg in de blessuretijd nog de kans op een tiende goal. De ploeg van coach Suzanne Bakker kreeg een penalty, maar deze werd gestopt door keepster Jade Adan.

Lees meer:
0 reacties