Ajax Vrouwen gaat in halve finale Eredivisie Cup onderuit tegen PSV

Een duel tussen Ajax en PSV
Een duel tussen Ajax en PSV Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen maakt niet langer kans op twee prijzen dit seizoen. De Amsterdammers verloren woensdagavond in de halve finale van de Eredivisie Cup van PSV Vrouwen.

Op De Toekomst kwam het de gehele wedstrijd met bakken uit de lucht. Er waren kansen aan beide kanten, maar goals vielen er in de eerste helft niet. Ook in het tweede bedrijf duurde het lang voordat het net gevonden werd. In de 78e minuut was het wel raak.

Tiny Hoekstra opende de score en leek Ajax Vrouwen zo naar de finale te schieten. PSV Vrouwen besloot echter anders. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kopte Veerle Buurman binnen, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin maakte keepster Lois Niënhuis een overtreding op Chimera Ripa, waarna de bal op de stip ging.

Clubtopscorer Joëlle Smits maakte vanaf elf meter geen fout, waardoor het duel na 120 minuten in 1-2 eindigde. PSV Vrouwen gaat met dat resultaat op zak richting de finale, waarin het zal spelen tegen FC Twente Vrouwen. De landskampioen won woensdagavond met 3-0 van Fortuna Sittard Vrouwen. De finale staat voor 25 of 26 mei op de planning.

Ajax Vrouwen kan zich gaan opmaken voor de finale van de TOTO KNVB Beker. Daarin is komende maandag Fortuna Sittard Vrouwen de tegenstander.

Scoreverloop:
78' 1-0 Tiny Hoekstra
89' 1-1 Veerle Buurman
97' 1-2 Joëlle Smits (p.)

Opstelling Ajax Vrouwen: Niënhuis; Keijzer (91. Verhoeve), Spitse (39. De Sanders), Kardinaal, Weerden (62. De Klonia); Noordam, Sabajo (62. Yohannes), Van de Velde; Grant (62. T. Hoekstra), Tolhoek, Jansen (84. Noordman).

Lees meer:
0 reacties