Ajax Vrouwen kent tegenstander en locatie voor de bekerfinale

Ajax juicht na de goal van Chasity Grant tegen Chelsea
Ajax juicht na de goal van Chasity Grant tegen Chelsea Foto: © BSR Agency

Ajax Vrouwen neemt het in de finale van de TOTO KNVB Beker op tegen Fortuna Sittard Vrouwen. De Limburgers rekenden woensdagavond in de halve finale af met Excelsior Vrouwen: 5-0.

De finale vindt plaats op 20 mei en wordt gespeeld in het Koning Willem II Stadion, zo heeft de KNVB woensdagavond ook direct bekendgemaakt. De aftrap is om 14:30 uur. Het Koning Willem II stadion was nooit eerder het decor van de finale om de TOTO KNVB Beker Vrouwen. Wel werden er meerdere interlands gespeeld. Het meest recente vrouwenduel vond plaats in december 2023: 'het wonder van Tilburg'. De OranjeLeeuwinnen wonnen toen met 4-0 van België in het Brabantse stadion.

Voor het eerst in de geschiedenis zal in het Nederlandse vrouwenvoetbal een VAR actief zijn. “De inzet van de VAR in de TOTO KNVB Bekerfinale is weer een nieuwe stap in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal”, zegt Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal. “Met het gebruik van de VAR in de bekerfinale treden we in de voetsporen van vooraanstaande landen als Duitsland en Engeland. Deze technologie valt niet meer weg te denken uit het voetbal, dus het is volstrekt logisch dat het ook in het vrouwenvoetbal zijn intrede maakt.”

Lees meer:
0 reacties