Ajax Vrouwen laat punten liggen: "Dan roep je het over jezelf af"

Sherida Spitse (Ajax) in duel met PSV-speelster Chimera Ripa
Sherida Spitse (Ajax) in duel met PSV-speelster Chimera Ripa Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen verspeelde zaterdagmiddag drie punten op bezoek bij PSV Vrouwen. De Amsterdammers hadden een 3-1 voorsprong, maar zagen de thuisploeg uiteindelijk terugkomen op 3-3.

Het zorgt voor frustratie bij Sherida Spitse. "Ik had dit niet zien aankomen, niet als we 3-1 voorstaan. Dan mag dat eigenlijk niet gebeuren", is de captain van Ajax Vrouwen duidelijk voor de camera van ESPN. "Dat tweede doelpunt van hen, dat valt een beetje ongelukkig. Regs (doelvrouw Regina van Eijk, red.) stapt net de andere kant op, Isa (Kardinaal, red.) tikt 'm aan. Dat kan gebeuren, dat hoort bij voetbal."

"Maar die laatste mag nooit vallen", is Spitse hard. "We staan aan die kant, het is volgens mij met een ingooi en wij hebben zelf balbezit. We verliezen 'm en er wordt één bal achter gegeven... Ja... Je weet dat zij doelpunten willen maken, maar we mogen 'm daar niet verliezen. Dat hebben we niet goed gedaan. Hier moeten we weer van leren. Dit is wel zuur, want je staat gewoon 3-1 voor in de 75e minuut."

Ajax Vrouwen veranderde volgens Spitse niet veel na de 3-1 voorsprong. "We bleven hetzelfde doen. Dat zijn dingen die we misschien ook mee moeten nemen, want het gaat om winnen, het gaat om drie punten. Nu hebben we er één. Dat zijn dingen waar we naar moeten kijken", zegt de middenveldster annex verdedigster.

De regerend landskampioen kijkt tegen een grote achterstand op koploper FC Twente Vrouwen aan. Of Spitse de hoop al heeft opgegeven? "We weten allemaal dat FC Twente een goede ploeg is en dat zij bijna geen punten laten liggen. Het ligt allemaal aan onszelf. Twente doet het goed, maar we moeten zelf wedstrijden winnen. Dat heb ik van de week ook gezegd, daar ligt het aan. We moeten niet teveel kijken naar Twente, die spelen hun wedstrijden wel en de meeste winnen ze gewoon."

"Ik voel 'm wel een beetje hangen ja, dat klopt", is ze eerlijk. "Als we realistisch zijn, dan is dat toch zo. Met alle respect, ook voor onszelf, maar we moeten wel zelf die wedstrijden winnen. Daar gaat het om. In topsport gaat het om winnen en echt willen winnen. Dat is wat we vandaag (zaterdag, red.) niet hebben gedaan. Dan roep je het misschien ook wel een beetje over jezelf af", besluit Spitse.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand