Ajax Vrouwen levert twee kanshebbers voor Speler van het Jaar Award

Romée Leuchter viert haar doelpunt voor Ajax
Romée Leuchter viert haar doelpunt voor Ajax Foto: © Orange Pictures

Dit seizoen worden voor het eerst de Eredivisie Awards voor de Azerion Vrouwen Eredivisie uitgereikt. Donderdag zijn de kanshebbers voor de Speler van het Jaar Award bekendgemaakt, waarvan er twee bij Ajax Vrouwen spelen.

Fenna Kalma, Victoria Pelova, Renate Jansen en Romée Leuchter maken op 30 augustus tijdens de Eredivisie Awards kans op Speler van het Jaar van de Eredivisie Vrouwen. De uitreiking van de awards zijn live te zien op ESPN.

Pelova kwam dit seizoen in alle 24 wedstrijden in actie voor de Amsterdammers. Daarin maakte ze zes treffers en gaf ze acht assists. 'De 22-jarige middenvelder is sterk aan de bal, beschikt over een goed inzicht en is tweebenig', zijn de lovende woorden over haar.

Leuchter is de andere Amsterdamse genomineerde. De 21-jarige aanvalster kwam dit seizoen 24 keer in actie voor de Amsterdammers in de Eredivisie Vrouwen. Daarin maakte ze 25 treffers en leverde ze vijf assists. De overige twee genomineerden komen van FC Twente Vrouwen.

Kalma scoorde afgelopen jaar 33 keer voor kampioen FC Twente Vrouwen. De Friezin wordt geroemd om haar doeltreffendheid en goede mentaliteit. 'Kalma wordt gezien als een echte teamspeler en gaat voorop in de strijd', wordt er geschreven.

Ook teamgenoot Jansen is genomineerd. De 31-jarige aanvalster werd kampioen met FC Twente Vrouwen en was goed voor maar liefst 17 doelpunten en 12 assists.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand