Ajax Vrouwen maakt kans op dubbel en treft aartsrivaal in finale

Ajax Vrouwen maakt dit seizoen nog kans op de dubbel. De landskampioen won maandagavond in de halve finales van de Eredivisie Cup van PSV Vrouwen (1-3) en treft aartsrivaal FC Twente Vrouwen in de finale.

Eerder won de landskampioen al met 5-2 van de Eindhovenaren. Toch liet Ajax Vrouwen, waar onder meer Romée Leuchter en Lize Kop maandagavond ontbraken, er op PSV Campus De Herdgang geen gras over groeien. Nadine Noordam en Sherida Spitse deden in de openingsfase pogingen en na tien minuten spelen was het raak.

Uit een vrije trap van Spitse wist Chasity Grant de 0-1 binnen te werken. Direct aan de andere kant kreeg PSV Vrouwen een grote kans op de gelijkmaker. Inessa Kaagman en Chimera Ripa kregen de bal er echter niet in. Daarna viel de 0-2. Bij een razendsnelle Ajax Vrouwen-aanval stond Grant helemaal vrij en de aanvalster tekende voor haar tweede treffer van de avond.

Ajax Vrouwen en PSV Vrouwen kregen daarna mogelijkheden op goals, maar in de eerste helft vielen er geen doelpunten meer. Na de pauze waren de eerste kansen voor de Amsterdammers. Tiny Hoekstra kreeg een enorme kans: oog in oog met Femke Bastiaen schoot ze naast. Uiteindelijk viel de 0-3 via Lisa Doorn. De verdedigster trof doel na een vrije trap.

PSV deed daarna nog wat terug via Ripa (1-3) en zag invalster Fleur Stoit enkele keren gevaarlijk worden. Doelpunten vielen er echter niet meer in Eindhoven. In de blessuretijd was Stoit nog wel dichtbij. Dionne van der Wal had een goede redding in huis. Ajax Vrouwen neemt het in de finale van de Eredivisie Cup op tegen FC Twente Vrouwen, dat Fortuna Sittard Vrouwen uitschakelde. De finale wordt op 29 mei gespeeld in Amsterdam.

Scoreverloop:
10' 0-1
Chasity Grant
16' 0-2 Chasity Grant
62' 0-3 Lisa Doorn
67' 1-3 Chimera Ripa

Opstelling PSV Vrouwen: Bastiaen, Bross, Hendriks, Van Es, Levels, Worm (75' Rask), Kaagman, Strik (46' Biesmans), Hulswit (57' Stoit), Ripa (75' Kuijpers), Brugts (64' Dessing)

Opstelling Ajax Vrouwen: Van der Wal, Weerden (62' Van der Linden), Doorn, De Sanders (46' Kardinaal), Noordam (76' Munsterman), Van Gool, Sabajo, Spitse, Grant, Bakker (44' I. Hoekstra), T. Hoekstra (63' Kruize)