Ajax Vrouwen tegen eigen beloftes in beker: "Wenselijke situatie"

Ajax juicht na een doelpunt tegen SC Heerenveen
Ajax juicht na een doelpunt tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen neemt het in de kwartfinale van het bekertoernooi op tegen Jong Ajax Vrouwen. De Amsterdamse ploegen wisten voorafgaand aan de loting al dat ze aan elkaar gekoppeld zouden worden.

Dat heeft alles te maken met een aangescherpt reglement, dat is ingesteld na de bekerstunt van Jong PSV Vrouwen afgelopen jaar. De Eindhovense beloften imponeerden vorig jaar door de halve finale te bereiken. Daarin bleek uiteindelijk FC Twente Vrouwen te sterk. De hoofdmacht van PSV Vrouwen zat ondertussen ook nog in het toernooi.

"Toen is gezegd: we willen niet nog eens het risico nemen dat een Jong-team straks per ongeluk tegen een eerste team van dezelfde club in de finale kan staan", zo geeft een woordvoerder van de KNVB aan tegenover De Telegraaf. Of dat dan wel de oplossing is? "Op dit moment is dit een wenselijke situatie, maar er zal aan het eind van het seizoen een evaluatie volgen."

Beloftenploegen kunnen door de reglementen niet meer verder komen dan de kwartfinale, op het moment dat ook het eerste team nog deelneemt. Bij de loting worden de ploegen automatisch aan elkaar gekoppeld. Bij Jong Ajax Vrouwen balen ze stiekem wel een beetje van de gang van zaken: "Ergens vind ik het jammer dat we tegen onze 'eigen club' spelen", reageert coach Anouk Bruil op de loting. "Aan de andere kant is het voor de jonge meiden een mooie ervaring om tegen een kwartfinalist in de UEFA Women's Champions League te spelen. Het voelt een beetje dubbel", zegt ze op de clubwebsite.

Lees meer:
0 reacties