SAMENVATTING: Ajax wint van AZ en gaat naar de finale van KNVB Beker

Ajax heeft de finale van de TOTO KNVB Beker weten te bereiken. De Amsterdammers wonnen in Alkmaar met 0-2 van AZ. In de finale in de Rotterdamse Kuip treft Ajax het PSV van trainer Roger Schmidt.

In de elfde minuut kwam Ajax al op voorsprong. Berghuis haalde van randje zestien hard uit en schoot via de binnenkant van de paal binnen. In het restant van de eerste helft werd er niet gescoord, maar waren er wel een aantal fysieke duels en opstootjes.

Ook tijdens het eerste kwartier na rust waren er weinig kansen. Het duel was wel een stuk minder fysiek dan in de eerste helft. In de zeventigste minuut gebeurde er weer wat spannends in Alkmaar. Antony trok naar binnen en haalde uit. Jensen kon relatief makkelijk redden.

In de 81ste minuut probeerde Berghuis het weer een keer vanuit de tweede lijn. Zijn poging was hard, maar te veel in het midden van de goal. Jensen had nog wel moeite met het schot. In de negentigste minuut besliste invaller Klaassen het duel. De middenvelder tikte de bal op aangeven van de eveneens ingevallen Tagliafico van dichtbij binnen: 0-2.

Opstelling Ajax: Onana; Timber (Rensch 75'), Schuurs, Martínez, Blind (Tagliafico 75'); Berghuis (Klaassen 81'), Álvarez, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic.

Doelpunten: 0-1 Steven Berghuis (11'), 0-2 Davy Klaassen (90')