Ajax ziet kaartverkoop hard gaan: "Schoot omhoog in tweede helft"

Het elftal van Ajax voor de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain
Het elftal van Ajax voor de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen won woensdagavond verrassend van Paris Saint-Germain. In de Johan Cruijff ArenA werden 13.000 supporters verwacht, een stuk minder dan bij de wedstrijd tegen Feyenoord Vrouwen vorig jaar in het Amsterdamse stadion.

"Wij moeten om negen uur spelen, die tijd krijgen wij vanuit de UEFA opgelegd. Daar hebben zij hun redenen voor en daar hebben wij mee te dealen", legt Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal, uit in gesprek met ESPN. "Dat betekent wel dat de we de doelgroep waar wij op mikken niet geheel kunnen bereiken."

Ze gaat verder: "Gezinnen met kinderen kunnen niet om negen uur naar het stadion, die kinderen moeten de volgende dag naar school toe. Ik heb zelf een dochter van negen en die heb ik dit keer ook niet meegenomen. Die moest vandaag (donderdag, red.) ook gewoon naar school toe. Het eerste wat ze vanochtend tegen me zei was ‘ik heb gisteren op het Jeugdjournaal gezien dat jullie tegen één van de beste ploegen van Europa moesten spelen’. Toen zei ik ‘We hebben gewonnen!’"

Toch is Koster wel te spreken over de opkomst. "Ik denk ook dat het juist iets zegt dat we om negen uur spelen en dat er 15.000 man op de tribune zit. Dat is voor mij een bevestiging dat er heel veel potentie in deze markt zit. Welke andere clubs krijgen dat voor elkaar op een woensdagavond? Alleen de top van het betaald voetbal in Nederland."

In december speelt Ajax Vrouwen de thuiswedstrijd tegen Bayern München. "Ik had degene die over de kaartverkoop gaat aan de lijn. Die zei dat de kaartverkoop in de tweede helft ineens extra begon te lopen", vertelt Koster. "Mensen die via de televisie keken, gingen tickets bestellen voor de volgende thuiswedstrijd in december. Die wedstrijd, tegen Bayern München, is op een veel gunstiger tijdstip. Dus ik ben wel benieuwd naar de opkomst nu", aldus de manager vrouwenvoetbal.

Lees meer:
0 reacties